Voordelen van een vaporizer

Voordelen van een vaporizer

Een vaporizer wordt vaak verward met een e-sigaret. Hoewel de apparaten erg op elkaar lijken, zijn er toch grote verschillen. Met een vaporizer kun je namelijk droge kruiden en extracten verdampen, terwijl je met een e-sigaret alleen vloeistoffen verdampt. Een vaporizer is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld tabak, wiet en hasj.

Het verschil tussen vapen en roken

Wanneer je interesse hebt in het aanschaffen van een vaporizer, is het belangrijk om te weten wat de werking is en wat je allemaal met dit apparaat kunt. De meest belangrijke informatie is dat een vaporizer zorgt voor verdamping. Er ontstaat dus geen verbranding! Dit is het grote verschil tussen een vaporizer en een traditionele sigaret of joint. Om deze reden wordt het apparaat gezien als een gezonder alternatief voor mensen die toch tabak of wiet binnen willen krijgen, aangezien je dankzij de verdamping geen teer hoeft in te ademen.

De diverse vaporizer varianten

Binnen het aanbod met vaporizers zijn een aantal verschillende varianten te vinden. Je kunt namelijk kiezen uit een draagbare of tafel variant. Zoals de naam al doet vermoeden kun je de draagbare apparaten makkelijk meenemen door het compacte formaat. De tafel vaporizers zijn groter, krachtiger en hebben dus echt een oppervlak nodig om op te kunnen staan. Daarnaast is er ook verschil te vinden binnen de manier waarop de verdamping plaatsvindt, namelijk:

Conductie verdamping

Bij verwarming via conductie, worden kruiden direct verhit via een warmtebron. Dit zorgt sneller voor warmte, waardoor er al gauw damp zal ontstaan. Vaporizers met deze vorm van verwarming zijn vaak het goedkoopst. Doordat de kruiden direct verdampt worden, kan er soms wel wat oververhitting ontstaan met verbranding als gevolg.

Convectie verdamping

Bij verwarming via convectie worden de kruiden verhit door hete lucht die vanaf het verwarmingselement getransporteerd wordt. Er is hierbij dus geen direct contact met de warmtebron. Dit zorgt ervoor dat de kruiden gelijkmatiger verhit kunnen worden, wat resulteert in een betere smaak en geen kans op verbranding. Deze vorm van verhitting kan wel wat langzamer zijn en is over het algemeen wat duurder.

Hybride verdamping

Er zijn zelfs apparaten te vinden die beide verwarmingstechnieken combineren. Deze bieden dus de voordelen van beide varianten, maar zijn om deze reden vaak ook wel wat duurder en beperkter beschikbaar.

Je eigen vaporizer aanschaffen?

Wanneer je wilt gaan beginnen met dampen, is er genoeg keuze te vinden. Wanneer je eens rondkijkt zal je zien dat er veel verschillende apparaten beschikbaar zijn. Zo kun je een vaporizer voor op tafel aanschaffen, maar kun je ook een kijkje nemen tussen het aanbod met diverse draagbare exemplaren. Ook andere benodigdheden om goed gebruik te kunnen maken van het apparaat zijn te vinden, zoals mondstukken en screen sets. Vind je het lastig om een keuze te maken? In de productinformatie van iedere vaporizer kun je meer te weten komen over de eigenschappen van het apparaat. Je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen met een leverancier van vaporizers. Zo kun je een weloverwogen keuze maken om de beste vaporizer voor jou te vinden.

Reacties zijn gesloten.