Welke producten koop je liever in de winkel dan online?

Welke producten koop je liever in de winkel dan online?

Steeds meer mensen doen hun aankopen online! Dit kan veel geld besparen is bovendien gemakkelijk. Massaal kopen we allerlei producten online, bijvoorbeeld kleding of een nieuwe (was)machine. Uit onderzoek is gebleken dat we dit vooral doen voor de wat duurdere producten. Vergelijken op internet bespaart vaak veel geld op de reguliere winkelprijs. Voor verse producten zoals onze dagelijkse boodschappen gaan we toch nog wel graag naar de supermarkt. Steeds meer mensen bestellen ook de boodschappen online maar dit is nog maar een klein percentage. Dit komt waarschijnlijk omdat wij Nederlanders graag zien wat we kopen. Tenminste, wanneer het om eten of verse producten draait. Misschien is het wel een oude gewoonte, of vinden we het gewoon leuk om eten te kopen. Eten blijkt dus nog erg geliefd om gewoon in de winkel te kopen.

Shoppen via internet levert vaak veel voordeel op. Voor veel producten gaan we toch nog steeds graag de deur uit. Hierbij gaat het voornamelijk om alles op het gebied van eten en drinken. Veel mensen gaan naar een gespecialiseerde winkel, slager, visspeciaalzaak, dieetwinkel, biologische supermarkt of lokale groentewinkel. Steeds meer experts bieden vers eten aan de klanten. Vaak is het mogelijk om een hapje te eten bij de winkel of een drankje te doen. Modezaken sluiten massaal hun deuren. Veel mensen gaan toch nog graag naar een modezaak. Vooral de exclusieve modezaken overleven de harde strijd met internet. Exclusieve kledingmerken mogen vaak niet via internet worden verkocht. Veel vrouwen vinden het ook leuk om te gaan winkelen en kleren te passen. Lang niet iedereen heeft zin om thuis te gaan passen.

Veel mensen shoppen nog voor de gezelligheid! Sommige winkelstraten zijn zo goed als uitgestorven. Dit heeft veel te maken met de hoge huurprijzen maar ook omdat winkels niet meegaan met de tijd. Opvallend is dat in iedere stad of dorp wel een aantal straten te vinden zijn die nog wel druk bezocht zijn. Veel mensen gaan de deur uit voor het kopen van allerlei producten. Denk bijvoorbeeld aan keukengereedschap, bouwproducten, elektronica, computerbenodigdheden, telefoonaccessoires, verzorgingsproducten. De prijs per winkel is heel verschillend. Juist om deze reden kopen veel mensen niet meteen meer een product. Sommige mensen kijken alleen in de winkel en zoeken dan naar de beste prijs. De ouderwetse kunnen de strijd met de internetprijzen absoluut niet aan! De winkels moeten het dan ook hebben van de vrijgevigheid van de mensen. Wanneer mensen met plezier kunnen winkelen zijn ze bereid om meer geld uit te geven.

Reacties zijn gesloten.